(6 porcí)
cibule větší 3 ks,
olej 1pl,
voda 1/2 š,
čínské zelí (může být i kapusta nebo kopřiva) asi 200g
Na oleji a vodě podusíme nakrájenou cibuli, po chvilce dušení přidáme nakrájené čínské zelí a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
rajčatový protlak (konzerva asi 120 g),
solčanka 2čl,
česnekový prášek 1-2 čl,
provensálské koření 0,5-1 čl (pozor, je silné),
paprika mletá 1 pl.
Po vydušení přidáme rajčatový protlak a další ochucovadla. Po přidání papriky zalijeme vodou a dusíme asi 3 minuty.
chléb celozrnný žitný (asi 1 kg)
tofu bílé 1 kostka
sojová omáčka na pokapání
olivový olej na pokapání
sojová smetana na pokapání
Plech o velikosti 25x32 cm slabě vymažeme olejem. Na dno dáme slabou vrstvu podušené směsi, aby bylo zakryté. Na to uložíme chléb na co nejtěsněji, volná místa vyplníme menšími kousky chleba. vrstvy rovnoměrně přelijeme zbylou částí zeleninové směsi. Na vrch rovnoměrně posypeme najemno nastrouhané tofu. Pokapeme sojovu omáčkou a přelijeme proužky sojové smetany.
Zapékáme asi 20 minut na 160 stupňů.
Podáváme se salátem z plodové zeleniny.