300g sójových bobů, 150g mrkve, 150g kedlubny, 2 – 3 ks paprik, 2 ks cibule, 1 celý větší česnek, 1 kostka Wurzl, 1 lžička vegety, 2-3 lžíce kečupu, bazalka, saturejka, pepř, sůl, přírodní ocet
Jak na to:
Sóju namočíme na 24 hodin do studené vody, pak 1 ½ hodiny vaříme. Asi v polovině varu přidáme kostky zeleninového koncentrátu.
Vařenou sóju přendáme na pánev na které jsme orestovali cibuli. Zalijeme části vývaru ze sóji a pod pokličkou dusíme. Přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka. Přidáme utřený česnek a kečup. Dochutíme saturajkou, bazalkou, pepřem, čili, octem, vegetou a trochu zahustíme.
Před přidáním vařené sóji můžeme přidat v marinádě uvařenou sojovou drť.
Příloha:
Přílohu chléb nebo placky (kukuřičné - mexické tortilas, bramborové)